REFLEKTORFÉNYBEN

Nyári kedvencek Törökországból

Otthon és Élet

A török Amway üzleti vállalkozóinak köszönhetően újabb finomságokkal bővült nyári receptajánlatunk.

Törökország fantasztikus hely a nyári hónapokban. Mediterrán éghajlata bőséges mennyiségű friss gyümölccsel és zöldséggel látja el a piacokat, melyek nagyszerű hozzávalói a finom török ételeknek. Hogyan is lehetne mindezt hitelesebben bemutatni, mint néhány ízletes ételféleséggel a helyi ízeket legjobban ismerő török szakácsok ajánlásával?

Felkértünk három Amway üzleti vállalkozót, hogy osszák meg velünk kedvenc ételeik receptjét és iCook™ ételkészítési tippjeiket. Érdemes lesz jegyzetelni! Ha kipróbálod, újra és újra el szeretnéd majd készíteni ezeket a finomságokat.

Rulo Börek: Török tésztatekercs

A törökországi Isztambulban élő Seval Karatay gyakran használja 30 cm-es iCook tapadásmentes serpenyőjét különféle finomságok elkészítéséhez. Egyik nagy kedvence az ízletes török tésztatekercs (más néven rulo börek), mely kifejezetten jól elkészíthető ezzel a módszerrel. Bár ezt az ételt hagyományosan sütőben készítik, Seval szerint egyszerűbb és gazdaságosabb a böreket az iCook serpenyőben megfőzni. Mivel ehhez az ételhez sok szeletelés és aprítás szükséges, 5 darabos iCook késkészletét is szívesen használja hozzá.

Miért nyári étel? Mert a börek számos különféle töltelékkel elkészíthető, így végleges ízesítése a szezonális összetevőkhöz igazítható. Készen állsz a nyári változat elkészítésére? Ha megkóstolod, garantáltan ki akarod majd próbálni az összes tradicionális török ételféleséget.

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Tandir kebab: tandoori bárány

Bár ennek az ételnek a megfőzése hosszabb időt (három órát) vesz igénybe, nyári török finomságaink közül ezt a legkönnyebb elkészíteni – csak idő kell hozzá. Ayşe Alagöz, aki egy 12%-os Amway üzleti vállalkozó Isztambulból, a legszívesebben 8 literes fedeles iCook holland sütőjében készíti el a tandoori bárányt, más néven a Tandir Kebab nevű ételt. Ami a fűszerezést illeti, Ayşe szerint többféle ízesítő és fűszer használható ehhez a húsételhez. Az ő titka azonban két különleges fűszer használatában rejlik. „Én egy kis szárított kakukkfüvet és köményt teszek ebbe az ételbe.”

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Künefe: egy sajtalapú török desszert

Yasemin Uzunpostalcı az iCook 30 cm-es tapadásmentes serpenyő egyik nagy rajongója, a künefe néven ismert tradicionális török desszertet is ebben a serpenyőben készíti el. Yasemin amellett, hogy Alapító platina Amway üzleti vállalkozó, imád a konyában tevékenykedni és nagyszerű szakács. Bár előfordulhat, hogy a tészta csak szaküzletekben kapható, határozottan érdemes kicsit keresgélni utána! A közel-keleti eredetű sajtalapú desszert sok más országban is népszerű fogás lett, melynek jó oka van: nagyon finom! Yasemin hozzátette: „Ha nem szereted a sajtot, dióval is helyettesítheted.”

Töltse le ezt a receptet PDF vagy ePub formátumban

Ha felkeltettük érdeklődésed ezekkel a finomságokkal, jó hírünk van! Számos további nyári török étel receptjével tudunk még szolgálni.

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem