Kosár (0) 0 Kosár

A Kosár nem tartalmaz tételeket.

Köszönjük! Bevásárlólista áthelyeztük a boltba.

Vásároljon!
REFLEKTORFÉNYBEN
© ©stocksy

Őrizze meg az értéket

Otthon és Élet

Hozza ki a legtöbbet a szezonális termékekből egy kis előkészülettel és befőzéssel

Érzi már az illatokat? A hosszú és bágyadt nyár után az évszak gyümölcsei végre érettek, illatosak és ízletesek. A piacok, áruházak és kertek pedig csak úgy roskadoznak a színes, ízletes és tápláló terményektől; és nincs is ennél jobb idő arra, hogy elővegyük az edényeinket és serpenyőinket, turmixainkat és befőző készülékeinket, hogy a legtöbbet hozhassuk ki az évszakból.

Csakis friss alapanyagokat turmixoljunk és főzzünk be!

Egy dolog biztos: a csábító színek és ízek hihetetlen választékával nem lehet hiányunk ételkészítési inspirációkban. Mindez nemcsak Önnek – és és szeretteinek – jelent jó hírt, hanem az Ön iCook Családi edénykészletnek és a korlátozott számban kapható* iCook turmixgépnek, amelyek ragyoghatnak a konyhában.

* A készlet erejéig

© ©stocksy[M]

Az olyan szezonális gyümölcsök, mint az áfonya, a dinnye és a szeder csodálatosan kombinálhatók uborkával, répával és zellerrel, finom – és egészséges – smoothie formájában. A csodásan érett paradicsom tökéletes alapanyaga a hűsítő gazpachónak, amíg az idő még meleg. Mihelyt esni kezd a hőmérséklet, sütőtök, burgonya, tök és póréhagyma felhasználásával készíthetünk krémes, lélekmelegítő leveseket és sülteket. A szezon legkedvencebb terményeiből – például szilvából, fügéből, édesköményből, paprikából és körtéből – pedig lekvárok, savanyúságok vagy chutney készíthető az ízlelőbimbók kényeztetésére. Vegye hát elő konyhai eszközeit, és induljon el ezen a gasztronómiai utazáson.

Mennyi étel és milyen kevés idő

De természetesen bármilyen finom is legyen valami, csak korlátozott mennyiséget tudunk belőle enni. És mivel igen nagy kár lenne azért, ha a természet legfinomabb terményeit a szemetesbe dobnánk, miért nem próbálkozunk meg az élelmiszer-tartósítással? Az olyan hagyományos módszerek, mint az erjesztés, savanyítás és befőzés újra divatosak és meglepően egyszerűek is.

  1. Erjesztés (fermentálás) – az élelmiszerek sós vagy tejsavós vízben történő tartósítása, amely egészséges baktériumokat aktivál, növelve a tápanyagtartalmat.

  2. Savanyítás – az alapanyagok ecet, víz és só (vagy cukor) felhasználásával történő tartósítása hideg környezetben. Tipp: az iCook fedeles keverőtálakban készíthet hűtőben savanyított szezonális termékeket, például articsókát.

  3. Befőzés – a befőzött zöldségek és gyümölcsök sterilizált üvegben hónapokig eltarthatók. Tipp: Készítsen finom leveseket és szószokat iCook Turmixgépével, majd tegye el befőttes üvegbe. Ezeket figyelmes ajándékként adhatja aztán tovább vagy a spájzban tárolhatja.

  4. Kompót – az alapanyagok cukorszirupban (néha fűszerekkel) történő lassú főzésével, majd sterilizált üvegbe helyezésével végzett tartósítás.

  5. Opcionális: Blansírozás – a zöldségek pár pillanatra forró vízbe mártását jelenti, hogy jó ízűek legyenek, amikor később fel szeretnénk használni. Tipp: az iCook Családi edénykészlet segítségével az összes ilyen ételt elkészítheti. Fedeles keverőtálakban néhány napig hűtőben tárolhatja ezeket, a maradékot pedig lefagyaszthatja.

  6. Fagyasztás – a maradék élelmiszerek e célra szolgáló tárolóedényben történő lezárását és fagyasztóban való tárolását jelenti.

Tartósítási tippek

Bár minden egyes tartósítási eljárás egyedi, mégis néhány dolog közös bennük. A legjobb eredmények érdekében:

  1. Mindig romlatlan, jó minőségű, érett gyümölcsöket és zöldségeket használjon

  2. Sterilizálja a befőttes üvegeket forró vízzel

  3. Szárítsa meg a befőttes üvegek peremét a használat előtt

  4. Csak olyan tárolóedényeket használjon, amelyek légmentesen zárhatók

  5. Ne féljen kísérletezni a különböző technikákkal, zöldfűszerekkel és fűszerekkel

  6. Nyers gyümölcsök vagy zöldségek fagyasztásakor először blansírozza azokat a legjobb eredmények érdekében

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem