REFLEKTORFÉNYBEN
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Kezdjen el főzni

Otthon és Élet

Próbáljon ki három ínycsiklandozó receptet.

Törökország lenyűgöző kultúrában gazdag – az európai és a közel-keleti szokások és hagyományok fúziója. A helyi kulináris élvezetek e sokféleséget tükrözik ízletes ételekkel, amelyek minden ízlést és igényt kielégítenek. Ez az ország mediterrán klímával is büszkélkedhet, amely tökéletesen alkalmas rengeteg friss gyümölcs és zöldség termesztésére, valamint a szabadtéri étkezésre – nem csoda, hogy ez az ország mágnesként vonzza a turistákat! Négy törökországi Amway üzleti vállalkozó osztja meg büszkén kedvenc ételét, amelyet Ön is könnyen elkészíthet az iCook™ termékekkel. Próbálja ki őket, és ahogy Törökországban, idén nyáron üljön asztalhoz vacsoravendégeivel a szabadban!

Csirkés és napon szárított paradicsomos fusilli


Nehézségi fok: közepes
Szükséges iCook termékek: 4-literes leveses fazék fedővel, Késkészlet, Keverőtál

Hozzávalók: 300 g fusilli tészta, 10 napon szárított paradicsom, 300 g csirkefilé, 6 nagy fehér gomba, 3 gerezd fokhagyma, 200 ml tejszín, só és bors, 3 pohár eSpring™ víz

Elkészítés

  1. Az iCook Santoku késsel vágja fel a csirkét nagy darabokra, vágja apróra a fokhagymát, vágja félbe a gombákat és a napon szárított paradicsomot.

  2. Melegítse fel az iCook 4-literes fazekat és öntsön bele olívaolajat. Pirítsa aranybarnára a csirkét. Adja hozzá a fokhagymát és a napon szárított paradicsomot és keverje össze. Keverje bele a gombát.

  3. Öntse hozzá az eSpring vizet, fűszerezze és forralja fel, majd keverje bele a tejszínt. Öntse bele az olasz fusilli tésztát. Főzze 30 percig, időnként keverje meg, amíg a tejszín besűrűsödik.

Orhan szerint: „A hozzávalók ebben az ételben remekül működnek együtt, és a tészta forralás nélkül fő meg, ezért minden ízt magába szív. Minden hónapban több alkalommal elkészítem vacsorára – és tökéletes iCook prezentációkra!”

Bárányborda, articsóka és töltött szőlőlevelek


Nehézségi fok:
közepes
Szükséges iCook termékek: Késkészlet, Mindentudó háztartási olló, Keverőtál, 8-literes fazék fedővel Hozzávalók: 6 bárányborda, 6 articsókaszelet, 300 g darált marhahús, 2 hagyma, 200 g rizs, 100 g aprószemű bulgur, ½ csokor petrezselyem, 200 g szőlőlevél, 1 paradicsom apróra vágva, 1 desszerteskanálnyi kömény, 1 teáskanálnyi kurkuma, 1 evőkanál paradicsomszósz, 110 ml olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, feketebors

Elkészítés

  1. Vágja össze a marhahúst, a hagymát, a fokhagymát és a paradicsomot az iCook késsel és vágja fel a petrezselymet a Mindentudó háztartási ollóval.

  2. Keverje össze a bulgurral, a rizzsel, sóval, borssal, fűszerekkel és olívaolajjal a keverőtálban.

  3. Gyúrja 10-15 percig, majd töltse meg és tekerje fel a szőlőleveleket.

  4. Tegyen három báránybordát az iCook leveses fazékba. Tegye rá az articsókákat, majd két réteg szőlőlevelet, majd újra báránybordát és articsókát, majd még két réteg szőlőlevelet.

  5. Adja hozzá az olívát és a paradicsomszószt.

  6. Főzze a tűzhelyen nagy hőmérsékleten, majd főzze lassú tűzön 40 percig.

Nurhan szerint: „Remekül lehet szemléltetni a prezentációk során, hogy három, általában eltérő főzési idejű hozzávaló hogyan főzhető egyszerre az iCook fazékban. Különleges alkalmakkor készítem el ezt az ételt, mert a vendégek imádják!”

Feketeszemű bab-saláta gránátalmával


Nehézségi szint:
könnyű
Szükséges iCook termékek: Késkészlet, 4-literes fazék fedővel

Hozzávalók: 165 g feketeszemű bab (lecsepegtetve), 3 maréknyi salátalevél, ¼ vöröskáposzta, 3 evőkanál gránátalmamag, 2 evőkanál dió, 2 evőkanál modenai balzsamecet, 2 evőkanál olívaolaj, só, citrom, fahéj, kömény

Elkészítés

  1. Főzze a babot az iCook 4-literes fazékban egy kis vízzel 30 percig, majd tegye át a Keverőtálba. Ha a bab kihűlt, aprítsa fel a salátaleveleket és a vöröskáposztát az iCook Késekkel. Tegye a tálba a gránátalmával és a dióval együtt.

  2. Keverje hozzá a citromot, az olívaolajat, a modenai balzsamecetet, a sót, a fahéjat és a köményt, majd sózza, borsozza ízlés szerint..

Nuran és Şule szerint: „Könnyen elkészíthető és tele van fehérjével. A feketeszemű babot az iCook fazékban főzzük, hogy bennmaradjon az íze és a vitaminok. Legalább havonta egyszer elkészítjük ezt a salátát és ideális annak bemutatására, hogy egy egészséges étel hogyan készíthető el az iCookkal, valamint hogy a kések tökéletesen használhatók zöldség aprítására.”

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem