REFLEKTORFÉNYBEN
© gettyimages

Irány a természet

Otthon és Élet

Egy piknik rendezése remek alkalom arra, hogy összehozza a családot és a barátokat, élvezze a természetet és a házi készítésű ételeket. Ha a strandra vagy egy helyi parkba indul, olvassa el az alábbi három receptet, amelyek könnyen elkészíthetőek, mégis garantáltan lenyűgözik a fogyasztóikat.

Bogyós gyümölcs pite

Az édes, vajas tészta és a töltelék ízletes egyensúlya tette ezt a pitét állandó kedvencé.

  1. 225 g sima liszt

  2. 110 g vaj, felkockázva

  3. 80 g porcukor

  4. 1 tojás

  5. 1-2 evőkanál hideg víz

  6. felvert tojás a kenéshez

  7. 300 g magozott meggy

  8. 225 g málna

  9. 225 g áfonya

  10. 150 g eper, felvágva

  11. 175 g porcukor

  12. 40 g kukoricaliszt

  13. 2 evőkanál citromlé

1) Keverje össze a lisztet, a vajat és a cukrot egy konyhai robotgéppel. Adja hozzá a tojást és a vizet a tészta elkészítéséhez. Tegye hűtőbe 30 percre. Tartsa tisztán Törölje fel a piknik során a kicsöppenő ételeket L.O.C Mini törlőkendővel.

2) A tésztával béleljen ki egy piteformát (a maradék tésztát tegye félre). Szurkálja meg a tésztát és süsse elő (sütőpapírral és babbal a tetején) 180 °C-on 15 percig. Vegye le a papírt és a babokat és süsse 5 percig. Vegye ki és hagyja kihűlni.

3) Főzze a gyümölcsöket egy iCook™ fazékban 10 percig. Adja hozzá a cukrot, a kukoricalisztet és a citromlevet. Ha besűrűsödött, kanalazza rá a tésztára.

4) Díszítse a pitét rácsmintával a maradék tészta segítségével. Kenje meg a felvert tojással és süsse 20 percig. Az iCook Családi edénykészlet segít tápláló piknikételek készítésében az alacsony nedvességtartalmú főzési folyamatának köszönhetően, amely bent tartja az esszenciális tápanyagokat. A három keverőtál kiválóan használható az ételek szabadba való szállítására is.

Töltött kenyérkoszorú

A pikniksaláták tökéletes kísérője ez a koszorú, amely tele van fantasztikus összetevőkkel és roppant ízletes.

  1. 250 ml meleg víz

  2. 2 evőkanál szárított aktív élesztő

  3. 375 g fehér kenyérliszt

  4. 1,5 evőkanál olívaolaj

  5. 1 evőkanál só

  6. 6 szelet sonka

  7. 390 g sajt, reszelve

  8. 1 csokor bazsalikom

  9. felvert tojás a kenéshez

1) Keverje össze a vizet és az élesztőt egy iCook keverőtálban, várjon 10 percet, amíg buborékok nem képződnek. Adja hozzá a lisztet, az olajat és a sót. Dagassza simára a tésztát. Tegye egy tálba, fedje le egy konyharuhával és hagyja meleg helyen 1 órára.

2) Nyújtsa ki a tésztát egy 45 x 30 cm-es háromszöggé. Fedje be sonkával, sajttal és bazsalikommal. Csavarja fel a tésztát a hosszabb oldalánál kezdve és csípje össze a lezáráshoz. Helyezze egy kibélelt tepsibe.

3) Vágja félbe és csípje össze a végeket a lezáráshoz. Fonja össze a két részt, formáljon belőlük koszorút és zárja össze a végeket. Várjon 30 percet.

4) Kenje meg felvert tojással és süsse 200 °C-on 30 percig.

Barack tésztában

Ezek a könnyű fahéjas tésztába csomagolt barackok zamatos édességet csepegtetnek.

  1. 325 g sima liszt

  2. 80 g porcukor

  3. 175 g vaj, hidegen és kockára vágva

  4. 2 tojássárgája

  5. 1-2 evőkanál jeges víz

    6 barack

    2 fahéjrúd, szárszerű darabokra törve

  6. 1/2 kiskanál őrölt fahéj

    felvert tojás a kenéshez

1) Keverje össze a lisztet, a cukrot és a vajat egy konyhai robotgépben. Adja hozzá a tojásokat és a vizet a tészta elkészítéséhez. Hűtse 1 órán át.

2) Vágjon ki hat kört a tésztából, burkolja be velük a barackokat és zárja le a tetejénél.

3) Vágjon ki leveleket a maradék tésztából és tűzze a barackokra. Szúrja bele a fahéjdarabokat.

4) Helyezze egy tepsibe. Kenje meg felvert tojással, szórja meg cukorral és fahájjal és süsse 160 °C-on 35 percig.

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem