Egy piknik rendezése remek alkalom arra, hogy összehozza a családot és a barátokat, élvezze a természetet és a házi készítésű ételeket. Ha a strandra vagy egy helyi parkba indul, olvassa el az alábbi három receptet, amelyek könnyen elkészíthetőek, mégis garantáltan lenyűgözik a fogyasztóikat.
Bogyós gyümölcs pite
Az édes, vajas tészta és a töltelék ízletes egyensúlya tette ezt a pitét állandó kedvencé.

225 g sima liszt
110 g vaj, felkockázva
80 g porcukor
1 tojás
1-2 evőkanál hideg víz
felvert tojás a kenéshez
300 g magozott meggy
225 g málna
225 g áfonya
150 g eper, felvágva
175 g porcukor
40 g kukoricaliszt
2 evőkanál citromlé
1) Keverje össze a lisztet, a vajat és a cukrot egy konyhai robotgéppel. Adja hozzá a tojást és a vizet a tészta elkészítéséhez. Tegye hűtőbe 30 percre. Tartsa tisztán Törölje fel a piknik során a kicsöppenő ételeket L.O.C Mini törlőkendővel.
2) A tésztával béleljen ki egy piteformát (a maradék tésztát tegye félre). Szurkálja meg a tésztát és süsse elő (sütőpapírral és babbal a tetején) 180 °C-on 15 percig. Vegye le a papírt és a babokat és süsse 5 percig. Vegye ki és hagyja kihűlni.
3) Főzze a gyümölcsöket egy iCook™ fazékban 10 percig. Adja hozzá a cukrot, a kukoricalisztet és a citromlevet. Ha besűrűsödött, kanalazza rá a tésztára.
4) Díszítse a pitét rácsmintával a maradék tészta segítségével. Kenje meg a felvert tojással és süsse 20 percig. Az iCook Családi edénykészlet segít tápláló piknikételek készítésében az alacsony nedvességtartalmú főzési folyamatának köszönhetően, amely bent tartja az esszenciális tápanyagokat. A három keverőtál kiválóan használható az ételek szabadba való szállítására is.
Töltött kenyérkoszorú
A pikniksaláták tökéletes kísérője ez a koszorú, amely tele van fantasztikus összetevőkkel és roppant ízletes.

250 ml meleg víz
2 evőkanál szárított aktív élesztő
375 g fehér kenyérliszt
1,5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só
6 szelet sonka
390 g sajt, reszelve
1 csokor bazsalikom
felvert tojás a kenéshez
1) Keverje össze a vizet és az élesztőt egy iCook keverőtálban, várjon 10 percet, amíg buborékok nem képződnek. Adja hozzá a lisztet, az olajat és a sót. Dagassza simára a tésztát. Tegye egy tálba, fedje le egy konyharuhával és hagyja meleg helyen 1 órára.
2) Nyújtsa ki a tésztát egy 45 x 30 cm-es háromszöggé. Fedje be sonkával, sajttal és bazsalikommal. Csavarja fel a tésztát a hosszabb oldalánál kezdve és csípje össze a lezáráshoz. Helyezze egy kibélelt tepsibe.
3) Vágja félbe és csípje össze a végeket a lezáráshoz. Fonja össze a két részt, formáljon belőlük koszorút és zárja össze a végeket. Várjon 30 percet.
4) Kenje meg felvert tojással és süsse 200 °C-on 30 percig.
Barack tésztában
Ezek a könnyű fahéjas tésztába csomagolt barackok zamatos édességet csepegtetnek.

325 g sima liszt
80 g porcukor
175 g vaj, hidegen és kockára vágva
2 tojássárgája
1-2 evőkanál jeges víz
6 barack
2 fahéjrúd, szárszerű darabokra törve
1/2 kiskanál őrölt fahéj
felvert tojás a kenéshez
1) Keverje össze a lisztet, a cukrot és a vajat egy konyhai robotgépben. Adja hozzá a tojásokat és a vizet a tészta elkészítéséhez. Hűtse 1 órán át.
2) Vágjon ki hat kört a tésztából, burkolja be velük a barackokat és zárja le a tetejénél.
3) Vágjon ki leveleket a maradék tésztából és tűzze a barackokra. Szúrja bele a fahéjdarabokat.
4) Helyezze egy tepsibe. Kenje meg felvert tojással, szórja meg cukorral és fahájjal és süsse 160 °C-on 35 percig.