REFLEKTORFÉNYBEN

Az öregítő bűnös ... a cukor

ARTISTRY

Michelle D’Allaird elárulja, hogy a cukorbevitel hogyan járul hozzá a ráncok kialakulásához.

Olyan sokat beszélnek a belső és a külső szépség kapcsolatáról, valamint a fiziológiai öregedési folyamatról, hogy könnyen összezavarodhatunk. Az egyik legfelkapottabb új téma a bőrápolási iparágban a glikáció nevű öregedési folyamat.

A glikáció a sejtek „elcukrosodását” jelenti. Szinte minden testsejtünkben lezajlik, többek között a bőrben is. Testünk cukrot használ a sejtek energiaellátáshoz. A túl sok cukor azonban rossz hatással van a testre és a bőrre egyaránt. A bőrben a cukormolekulák megkötik a fehérjéket, például a kollagént és az elasztint, és előrehaladott glikációs végtermékeket (AGE) alkotnak. Az előrehaladott glikációs végtermékek a kollagénrostok keresztkötéséhez vezetnek (ami rugalmatlanná teszi ezeket, így finom vonalak és ráncok kialakulását okozza), gyulladást okoznak, olyan enzimeket hoznak létre, amelyek rontják a fehérjék működését és viselkedését, és kimerítik a szervezet természetes antioxidáns regenerálórendszerét.

Még rosszabb, ha ezeket az előrehaladott glikációs végtermékeket környezeti hatások, például UV-sugárzás, dohányzás, légszennyezés, helytelen táplálkozás és stressz is befolyásolják. Ekkor ezek még pusztítóbbá válnak.

A glikáció kedvezőtlen hatásainak minimalizálása

Mit tehet ellene? Rengeteg dolgot! Kezdjük például a legegyszerűbbel, az étkezési és életviteli szokások megváltoztatásával. Mindenki hallotta már azt a szólást, hogy „az vagy, amit megeszel” ... és ez teljes mértékben igaz. A glikáció minimalizálása érdekében a felesleges hozzáadott cukrok bevitelét is minimalizálni kell. Ez azt a cukrot jelenti, amelyet ételeihez ad, valamint, amelyet a feldolgozás során adnak az élelmiszerekhez. Gondosan olvassa el a címkéket. Természetesen nem tudja a cukrot teljes mértékben száműzni étrendjéből, de drámai mértékben csökkentheti annak bevitelét, ha nem ad cukrot ételeihez és kerüli a „cukros” ételeket.

Legyen tisztában a szénhidrátokkal. A szénhidrátokat a szervezet cukorrá bontja le, majd energia előállítására használja fel ... ha nem, akkor ez a cukor a szervezetben marad. A szénhidrátok, például a tésztafélék, a rizs, a kenyér és a burgonya bomlik le a leggyorsabban, ezért ezek is raktározódnak el elsőként. Minimalizálja ezeket étrendjében, és inkább összpontosítson a rostokban gazdag ételekre, a barnarizsre és a teljes kiőrlésű gabonára. A hal, a gyümölcsök és a zöldségek plusz előnye, hogy rengeteg antioxidánssal látják el a szervezetet.

Az egészséges életmód minimalizálja a szabad gyökök által okozott károsodást és erősítik a szervezet saját immunvédelmét. A minőségi alvás, a testmozgás és a stressz levezetése elengedhetetlen. A dohányzás, az alkohol, a sok stressz, a rossz alvási szokások és a kevés testmozgás mind olyan tényező, amely segíti a hátrányos glikációs folyamatot és a káros előrehaladott glikációs végtermékek termelődését.

Végül pedig feltétlenül használjon prémium bőrápoló termékeket. De mindenek előtt használjon napvédő krémet, amely megvédi Önt a glikációt kiváltó UV-hatásoktól. A gyönyörű bőr titka azon tényezők megértése, amelyek hatással vannak rá, és a rengeteg opció megismerése, amelyet ennek eléréséért választhat!

Sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek oldalunkon. A sütik olyan fájlok, amelyeket böngészője tárol, és a legtöbb weboldal alkalmazza ezeket, hogy személyre szabja webes élményét.

Ha tovább használja weboldalunkat a beállítások megváltoztatása nélkül, Ön elfogadja a sütik használatát.

Értem